Top
 

CYCLING

CYCLING

Sunt mai multe motive pentru care putem include antrenamentul Indoor Cycling in topul antrenamentelor eficiente si distractive.

Antrenamentul este unul cardio, forță, rezistență, iar pe lângă cele 700-1000 de calorii care se pot arde într-o oră, acesta ajută la tonifierea in special a părții inferioare a corpului si a abdomenului.
Antrenamentele se desfasoara timp de 60 de minute, intr-o sala cu echipamente asemanatoare ciclismului, pe o varietate de coregrafii cu muzica antrenanta la indicatiile unui instructor specializat.
In general se incepe cu o incalzire usoara ce poate dura pana la 10 minute apoi trecandu-se la antrenamentul propriu-zis crescand intensitatea efortului, a gradului de complexitate a coregrafiei si a rezistentei la pedalare. Finalul clasei se executa cu revenirea treptata la o intensitate minima a efortului si a pulsului cardiac continuand cu efectuarea unor exercitii de stretching si chiar de yoga.

Rezultate se obțin încă de la prima oră de pedalat si avetii sansa de a va descoperi si depăsi anumite limite.
Oricine poate incerca acest tip de antrenament, indiferent de varsta sau nivel de pregatire, fie că nu ati făcut sport niciodata, că nu atii mai fost la sală de mult de timp sau că sunteti un mare amatoar de mişcare, cycling-ul o sa va bucure si o sa va provoace sa puneti la bătaie toată forţa şi energia de care dispuneti
Indoor cycling-ul este o activitate non-impact care provoaca mult mai putina presiune asupra genunchilor, soldului si gleznelor fata de alte tipuri de antrenamente cardio.
Iata cateva dintre numeroasele beneficii oferite de acest tip de antrenament:
– antrenamentul indoor cycling ofera o modalitate foarte buna de tonificare a muschilor fesieri, coapselor, abdomenului si articulatiile genunchilor;
– obiectivele de scadere in greutate sunt atinse mult mai rapid iar nivelul de energie va creste;
– acest antrenament nu se limiteaza doar la aspectele fizice ci sunt si o modalitate excelenta de a inlatura stresul si a te relaxa, dezvoltand secretia de endorfine
– antrenamentul cardiorvascular superior intareste inima si ajuta la scaderea pulsului in stare de repaus.

Daca sunteti nou in programul Indoor Cycling al salii noastre va rugam sa anunti instructorul la inceputul antrenamentului. El va poate ajuta sa va ajustati bicicleta si sa va familiarizati cu caracteristicile ei.
Echipati-va corespunzator pentru antrenament.
In cadrul sedintelor de Indoor Cycling, veti fi supusi unui antrenament intensiv, pentru a fi cat mai confortabili va recomandam sa va echipati cu urmatoarele:
Una sau chiar doua sticle de apa sau bauturi izotonice, prosop curat si echipament adecvat format dintr-un tricou, pantaloni de preferinta scurti si pantofi sport. Instructorii nostri sfatuiesc sa folosim pantaloni speciali de Cycling, pentru ca saua sa fie cat mai confortabila si incaltaminte speciala in cazul prezentei regulate la antrenamente. Dacă ti-am trezit curiozitatea, îți plac provocările si vrei să îți dovedesti că limitele de orice fel sunt doar teoretice, trebuie sa vii la clasa de indoor cycling, miza este ca tu să fii intr-o continuă competiție cu tine, sa înveți să iesi din propria zonă de confort.
Deoarece bicicletele sunt in numar limitat, programarile se fac telefonic in ziua respectiva.

Farthlek – o ora amestecata care poate cuprinde și intervale și urcări de scurta durata!

Up Hill – un antrenament ce necesita foarte multa forta de apăsare în pedale pe un ritm scăzut!

Intervale – un antrenament intens, bazat pe acelerari de scurta durata, ridicând foarte mult intestatea cardiovasculara!