Top

bio

Eduard Tilici

Cu toţi ştim cât de importantă este nutriţia, dar cum am ajuns eu să devin nutriţionist?

Atracţia mea faţă de sport şi alimentaţie a apărut încă de când eram mic, dar impactul cel mai mare asupra interesului meu faţă de acestea a apărut în liceu când m-am apucat de “sală”. Ca orice adolescent ce intră în sala de forţă cu scopul de a-şi creşte musculatura am început să cer opinii altor băieţi mai experimentaţi în domeniu, să caut pe internet metode şi “scurtături” pentru a-mi atinge scopul şi astfel am pus în aplicare fiecare sfat legat de antrenament pe care l-am auzit şi care mi s-a părut interesant.

Ce am câştigat prin această abordare? Rezultate mediocre şi accidentări frecvente. Starea mea de sănătate? Nu foarte bună, deoarece îmi supuneam corpul la antrenamente grele şi executate incorect şi în acelaşi timp îi ofeream o alimentaţie proastă care nu permitea recuperarea favorabilă a masei musculare şi a sistemului nervos.

Totul s-a schimbat când am decis să studiez nutriţia (atât pe cont propriu cât şi prin intermediul unui curs specializat) şi să aplic tot ce învăţ pe mine. Din acel moment totul s-a schimbat, în sfârşit vedeam rezultate în sală (atât câştiguri în masă musculară, cât şi în forţă), starea mea de sănătate s-a îmbunătăţit, performanţele mele din afara sălii de asemenea (eram mult mai energic, memoria era din ce în ce mai bună, somnul mult mai odihnitor, pe scurt aspectele majore din viaţa mea s-au îmbunătăţit).

Odată ce am învăţat cum să manipulez caloriile pe care le consum am realizat că regimul alimentar nu trebuie să fie un chin, că nu trebuie să mănânc ca un iepure ca să am rezultate, trebuie doar să fiu atent la calitatea şi cantitatea mâncării.

Moderaţia este cheia, iar corpul tău este oglinda alimentaţiei tale! Investeşte timp şi munca în corpul tău ca să te poţi bucura de performanţele sale.