Blog
  • Pagina principala
15
12
2017

Culturism si Fitness

De Ionut F 0

 ROMANIA LOCUL 2 IN LUME LA CULTURISM SI FITNESS

225 INFO | ROMANIA LOCUL 2 IN LUME LA CULTURISM SI FITNESS

Romania s-a clasat pe locul 2 mondial, in clasamentul pe natiuni, in cadrul Campionatelor Mondiale de Culturism si Fitness – Juniori si Masters. Rezultatul este cel mai bun din istoria federatiei romane de specialitate si confirma din nou trendul ascendent pe care se afla acest sport.

Pe langa medalia de argint obtinuta de lotul Romaniei, un alt rezultat exceptional a fost obtinut de Horia Schiopu care a castigat titlul de campion absolut la categoria Junior Men’s Physique. Ieseanul Lucian Popa a castigat detasat si fara emotii pentru a IV-a oara consecutiv medalia de aur la categoria fitness, fiind la o singura medalie de a-si indeplinii visul si a realiza un record mondial – obtinerea de 5 titluri mondiale consecutiv.

Imnul Romaniei a fost intonat si pentru Stan Jenica, iar palmaresul a fost intregit de Serpescu Sebastian si Ion Ionela medaliati cu argint, in timp ce Alexandrescu Andrei – Men`s bodybuilding (40-44 ani) si Maria Onea au castigat medalii de bronz.

„Le multumesc sportivilor, care sunt niste modele pentru noi, sa ajungi la acest nivel de performanta este nevoie de multe sacrificii, seriozitate, profesionalism, determinare. Ei sunt exemple de urmat!” – Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului

 

Foarte aproape de o noua medalie mondiala s-a clasat si Ioana Sulea, campioana mondiala in 2016, care a ocupat locul IV la categoria Bikini Fitness. Pe acelasi loc, insa la alte categorii, s-au clasat si Vasile Serban – bodybuilding (peste 55 ani), Vasile Vasut – bodybuilding (40-44 ani), Costin Ilinca – Men`s physique (peste 50 ani).

Pe locul 5 mondial la Fitness s-a clasat baimareanca Amalia Mali in timp ce Oana Marinescu, campioana europeana absoluta, a ocupat locul 6 la categoria woman physique (peste 35 de ani), iar Alin Mateescu s-a clasat pe aceiasi pozitie la categoria men`s bodybuilding (45-49 ani).

„Vreau sa-i felicit pe toti componenții lotului national, indiferent de rezultatul obtinut, toti merita respectul si aprecierea noastra. Am dovedit inca o data ca prin munca si rabdare putem atinge obiective la care nici nu visam” – prof. Gabriel Toncean, presedintele Federatiei Romane de Culturism si Fitness

Lotul national al Romaniei este coordonat de campionul european si multiplu medaliat international, Costel Torcea, iar activitatea sportiva din cadrul federatiei de catre campioana mondiala absoluta, Monica Muresan.

„Am fost onorati sa avem oaspeti de pe cinci continente. Ii multumesc presedintelui IFBB Rafael Santonja pentru ca Bistrita a devenit capitala mondiala a culturismului si fitnessului. Acest eveniment este  avampremiera la marea sarbatoare a romanilor de la anul, 100 de ani de la Marea Unire. Sarbatoarea a inceput la Bistrita cu acest eveniment extraordinar.” Radu Emil Moldovan, presedintele CJ Bistrita, co-organizator al evenimentului.

Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness – juniori şi masters a fost organizat de către Federaţia Internaţională de Culturism şi Fitness, reprezentată de Federaţia Română de Culturism şi Fitness şi Federaţia Balcanică de Culturism şi Fitness, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Tineretului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa.

 

 

autor: Ionut F

Comentariu
0

Raspunde

Copyright © INSPIRE GYM 2016-2019
Toate drepturile rezervate